0256.234.101
Facebook

Informare publică

PRIMĂRIA COMUNEI PIȘCHIA

INFORMARE PUBLICĂ

Recomandăm tuturor membrilor comunității locale să acționeze calm și responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică împiedicând reacțiile adecvate la o situație care poate fi gestionată, în limite specifice, atât de institutiile competente, cât și de fiecare dintre noi.

Suntem o comunitate care trebuie sa puna interesul general mai presus de confortul privat, avem persoane vulnerabile care trebuie protejate si ajutate, iar fiecare dintre noi trebuie sa RESPECTAM REGULILE, indiferent ca se refera la autocarantina, manifestari publice, comportament civic sau crearea unor stari de panica prin distribuirea in mediul on-line a unor zvonuri fara corespondent in realitate.

Fiecare dintre noi suntem obligati moral si crestineste sa luam atitudine fata de membrii comunitatii noastre care inteleg sa manifeste un altfel de comportament decat cel corect.

Primaria Pischia are contact permanent cu institutiile abilitate judetene si nu detine o informare oficiala referitoare la prezenta pe raza UATC Pischia a unor spatii de carantinare pentru persoanele revenite in Romania din zonele afectate de coronavirus. Cu toate acestea, in situatia in care organismele judetene competente vor decide cazarea unor persoane carantinate in astfel de spatii, trebuie sa intelegem ca acestea nu sunt publice, NU prezinta pericol pentru comunitatea locala (fiind pazite), iar nu in ultimul rand – astfel de spatii sunt destinate tot unor OAMENI, izolati temporar de familiile lor pentru a-i proteja si pe ceilalti de o eventuala contaminare.

Nu putem permite ca in mediul on-line, prin zvonistica si iresponsabilitate, sa se creeze panica si sa se incite la ura fata de alti semeni, aflati intr-o situatie mai dificila decat a noastra.

De asemenea, nu putem permite ca in randul comunitatii noastre sa existe cetateni care nu informeaza corect si complet autoritatile despre starea lor de risc sau de sanatate, punand in pericol atat pe cei din jurul lor, cat si comunitatea. Va rugam sa sesizati orice informatii aveti in acest sens, dar intr-un mod responsabil si documentat, fara manifestari de panica.

In acest context, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Pischia s-a intrunit la data de 12.03.2020, fiind adoptate o serie de masuri preventive, care va vor fi comunicate in perioada urmatoare.

Ca masura de preventie, consideram ca se impune suspendarea/amanarea manifestarilor publice (prilejuite de diferite evenimente), dar si evitarea deplasarilor, intalnirilor publice, fiind necesar ca pentru o perioada sa ne limitam la ceea ce ne este strict necesar.

Va rugam sa evitati aglomeratia in magazinele alimentare, exista stocuri suficiente, iar rafturile care se golesc astazi, vor fi din nou pline maine.

Primaria Pischia NU isi intrerupe programul normal, suntem aici pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, nu ne vom incuia dincolo de usi, functionam dupa programul normal, insa va rugam respectuos sa evitati solutionarea problemelor care suporta amanare, pentru ca indiferent cate masuri de igienizare am lua, functionam totusi intr-un spatiu inchis.

Suntem o comunitate, ne sprijinim reciproc, ne manifestam responsabil si respectam regulile.

Pentru contact: 0741099967 Primar, Ioan SAS

0752246248 Viceprimar, Gheorghe JURJ

0256234101 Relatii cu publicul